Wednesday, February 23, 2011

orang melayu memang suker menjatuhkan orang melayu sendiri??




assalamualaikum,
moi mulakn bicara kali ini dengan banyak2 beristighfar..
lau x mau nyer moi terus lempang manusia2 yg x berhati perut tuh laju2..
-cool moi,chill moi..-


ok,korang mesti nak tau pasal tajuk entry tuh kn?
sebelum tuh nk tanya,penah terjumpa x dengan
manusia yg camni?

lau ader msti korang rase aper yg moi rase.
rase nk ckp,
"baik ko jadi org bangla la!"
"baik ko jd org endon la!"
"org cm ko ni lg baik lau mati!"

lau korang berada dlm bidang perniagaan mesti belambak2 spesis cmni kt keliling korang kn?
cmtuh gak la moi,

ok2 straight to the point k..
V
V
V
V
V
V
V
V
 V
VVVV
VV
V
tempat moi keje ni,da lebih 2 tahun diorg meniaga,mase mula2 tuh pihak2 yg bg sewa kedai tuh just ckp ader org komplen kedai moi tuh jual benda same ngn produk diorang,(standard la kn jual jamu2 gitu,cetek tul fikiran diorang kn?)..
 pastuh last2 senyap jer..


tibe2 semalam moi dpt tau dr bos moi
pihak2 yg bg sewa tuh nk kitorg kuarkn brg2 jamu tuh,
then leh jual minyak wangi n barang2 aloe vera jer!!

diorg suh pindah kedai moi(tmpt moi keje tu la) kt sebelah kedai jamu jahanam tuh!!
then barang jamu tuh letak kt kedai atas(kedai boss satu lg)
then,biler da abis jamu2 tuh,da x leh refill2 da jamu2 tuh..

sakitnyer hati moi,walaupon moi da nk berhenti akhir bulan ni
hati moi tetap sakit,ye la tempat moi cari rezeki tuh!!
tuh dah dikira kacau periuk nasi org kn?
da la bulan ni sale x berapa sangat

tuh angkara org2 melayu kiter la tuh!!
dengki x sudah2!!

dier ingat kitorg jual jamu2 tuh murah dr diorang,padahal dia jual lagi murah!!
sakit tul hati ni!!

sian sgt kt bos moi,diorang da la baik,
x penah komplen2 lau ader kedai jual perfume
lagi2 diorang jual murah giler babi

yg pihak bg sewa tuh lak bukan nk handle tul2
bos kn org lame kt situ,bukan nk jage hati
name jer manager mall
tp otak udang!!

da la suker kipas bos dier jer!!(bos dier da la cina!!)
nasib la org melayu kiter ader manusia berbangsa melayu
yg cm perangai2 kt atas tuh..
haish.....

p/s:korang nk jdi melayu yg begitu kah?




5 comments:

hana said...

haha..
tp tu la hakikat..
mmg x leh nk tgk orng laen lebe ckit..
mule la mcm2 d uatnye..

With Julia said...

Moi...
sedih yer dgr kisah moi..
itlah tmpt kerja cr mkn...org melayu kita sendiri iri hati...kenapa? bukan nak bangga org melau kita berjaya...bersaing secara sihat baru dpt hidup aman damai...org yg suka ajak gado n berdengki2 ini amlaan syaitan..so moi...kuatkan semangat..all da best! Jamu jual dimana ye? ehhehe

momoi mee said...

tq2!!wj..

ArryCode said...

bru jer pagi tadi tgok tanya sama ustaz... tajuk halal haram peniaga... tu sbb org cina lebih maju dari org melayu, macam ustaz tu cakap org cina still boleh meniaga bertahun-tahun walaupun dalam sebaris lot tu ader tiga kedai kasut yang sama... siap klau kasut yang org nak tu tkder kt kedai tu tauke kedai tu sipa runner gi cari kt kedai bersebelahan semata2 untuk memenuhi permintaan pelanggan dan tk tamak.

Norashiqin Kamaruzaman said...

manusia mmg suke jeles ngn kelebihan org len....takpe2 biar dia, asalkan kite tak kaco dia...what goes around comes aroud....=)